ONTSPANNINGS MASSAGES

Iets waar we te weinig te tijd voor nemen! Al snel neig je naar een reguliere behandeling, Wat natuurlijk ook belangrijk is. Het voelt vertrouwd aan en je weet dat je er blij van wordt. Stap eens uit je comfortzone en laat je verrassen door de beleving van een ontspannende massage.

Massages zijn al zo oud als de mens,

In China werd al ongeveer 2700 jaar voor christus gemasseerd. De Chinezen gebruikten ook andere oefeningen zoals ademhalingsoefeningen en oefeningen voor handen en voeten. De Chinezen gaan uit van 2 evenwichten. Yin, de vrouwelijke meridianen en Yang, de mannelijke meridianen. Door ons lichaam lopen 12 meridianen. Dat zijn symmetrische energiebanen in het lichaam, die van je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen lopen.

Maar ook de Indiërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen masseerden naar hartenlust. De massages werden vooral ingezet om mensen gezond te houden en blessures en vermoeidheid te voorkomen bij sportwedstrijden. Al snel kwam men erachter dat via massages je ook afvalstoffen uit je lichaam kunt verwijderen.

Onze (heel verre) voorouders wisten al lang geleden wat goed voor ons is!

CACAO:HARMONY
Tijdelijke winter verwennerij

Cacaobonen zijn de zaden van de Theobroma Cacaoboom, wat 'voedsel van de goden' betekent. Pure Cacao bevat antioxidanten en werkt ontstekingsremmend. Cacao beschermt ons hart en cardiovasculair systeem. Het is goed voor de elasticiteit van onze bloedvaten en verhoogt de bloedstroom door ons hele lichaam, inclusief onze hersenen.
In deze behandeling zul je de Cacao op je huid ervaren in een heerlijke mix van warme klei en essentiële olie van Orange die we mengen met de cacao van Pure Kakaw. Deze lichaamsbehandeling is goed voor het afvoeren van afvalstoffen, vastzitten vocht en het voedt, verstevigd en beschermd je huid. Na afloop zul je een kopje pure cacao ervaren om zo je hart te openen waardoor je van dit zelfzorg moment optimaal kunt genieten.
Duur ongeveer 60min. €80


MEN:RELAX

* We behandelen enkel vaste klanten of mannen die via vaste klanten komen. Ben jij doorgestuurd door een vaste klant van ons, laat dit d.m.v. een bericht aan ons weten als je de behandeling boekt.

MEN:RELAX is voor degene die veel achter de computer zit of misschien vaak achter het stuur zit. Tijdens deze behandeling focussen we op het afvoeren van afvalstoffen. Hiervoor gebruiken we het Black mud mask die we aanbrengen op de achterkant van jouw lichaam. Om jouw spieren en je lichaam te verwarmen en het modder masker diep in te laten werken zal de swedana (zweettent) gebruikt worden. Dit geeft een vochtige warmte van ongeveer 42-45 graden. Na de swedana zullen we je vastzittende spieren los masseren met een kruidenolie die ontspanning bied aan je blokkades in jouw lijf. Het is misschien handig om een droge onderbroek mee te nemen, deze kan vochtig worden door de swedana.
Duur ongeveer 60min. €80


REVITALIZE:BODY
Tijdelijke winter verwennerij

Voor een jeugdige huid.
Met deze lichaamsbehandeling ontdoen we jouw huid van de dode huidcellen. Met een rijk mengsel van de Talasso scrub (vol met mineralen dat het hyaluronzuur in jouw lichaam voedt en een ontgiftende werking heeft) en de Dren mud mask (om afvalstoffen en vastzittend vocht af te voeren) masseren we jou lichaam, zowel de voor als de achterkant wordt behandeld. Als kers op de taart smeren we jouw huid in met de nieuwe LIMITED EDITION The Dreamer bodycrème, voor een optimaal hydraterend effect. Dit alles wordt uiteraard op z’n Sparklings gedaan worden, dus kom liggen, gun jezelf dit heerlijke moment van ontspanning.
Duur ongeveer 45 min. €55
*
Sparkling behandeld enkel vaste mannelijke klanten of mannen die via vaste klanten komen. Onze excuses voor dit ongemak

ZWANGERSCHAP:MASSAGE

Heerlijk saampjes, jij en jouw baby. Zo bijzonder hoe jouw lichaam hierop inspeelt. Wel veranderd er een hoop in jouw lichaam om jouw baby te laten groeien. In het eerste trimester zal je ervaren dat je al wat vaker moet plassen, je bent moe en hebt soms echt heel weinig energie. In deze periode is je ademhaling en je hartslag wat sneller en je bloedvolume neemt toe. Je baarmoeder begint te groeien en je borsten zijn gevoelig. In het tweede trimester groeit je buik, je huid veranderd en er is kans dat zich spataderen ontwikkelen. In het laatste trimester zal je merken dat met het indalen van je baby er meer druk op je bekken komt, dit kan voor de een wat vervelender zijn dan voor de ander. Door het gewicht van je buik kun je ook last krijgen van je onderrug en de vermoeidheid komt weer terug. Dit allemaal doet jou verlangen naar wat lichamelijke en geestelijke ontspanning bij Sparkling Wellness. We geven jouw lichaam verlichting door jou te masseren op een water kussen. Je kan heerlijk blijven liggen op je rug. Je benen, je voeten, je armen, je rug, je schouder en je hoofd zullen allemaal de aandacht krijgen. Het is zo'n fijne ervaring dat jij jezelf ieder trimester een massage gunt.
Duur ongeveer 40 min. €50,50

BASIS:MASSAGE

Gun jezelf een moment om op te laden, een moment van bewust zijn. Voel dat je een lichaam hebt en ontspan tijdens deze massage. Met een warme kruidenolie zullen we je gespannen spieren proberen los te masseren. Kom  liggen op onze massagetafel en geef je over aan de ontspanning die wij jou geven. Je kan kiezen om je rug te laten masseren maar heb je meer tijd kunnen wij de achterkant van je benen ook mee nemen. Gun jij jezelf een complete ontspanning, kies dan voor de lichaamsmassage. We eindigen deze massage met een scrub & masker op jouw rug.

Rug, duur ongeveer 30 min. €37,50
Rug & Benen, duur ongeveer  45 min. €54
Lichaam, duur ongeveer 60 min. €69,50


HOT:STONE
SHILABHYANGA massage, seizoensbehandeling van Oktober t/m April

De afwisseling van warme (ongeveer 45 graden celcius) basaltstenen, vulkanische stenen die warmte vasthouden, en de massage, geven jou een direct warm en ontspannende beleving. Jij kiest een geur die bij jou past. De warme olie, de stenen en de vloeiende massagegrepenzorgen voor een goede balans van lichaam en geest.
Je kunt ervoor kiezen om de aandacht bij je rug te houden. We kunnen ook de achterkant van je benen meenemen in de behandeling.
Heb je de tijd en wil je de massage uitbreiden? Dan raden wij jou zeker de complete SHILA ABHYANGA-beleving aan. Eén holistische hotstone beleving.
De KORTERE massage sluiten we af met een scrub en pakking op de rug om zo de afvalstoffen af te voeren die geactiveerd zijn tijdens tijdens de massage. Zo loop jij herboren en volledig ontspannen weer naar buiten.

Rug ,duur ongeveer 40 min.  €50
Rug & benen (achterkant), duur ongeveer 55 min. €67
Lichaam, duur ongeveer 75min. €89,25

MADANA:MASSAGE
kruidenstempel massage seizoensbehandeling van oktober t/m april

Kom even op adem tijdens onze KRUIDENSTEMPEL massage. 
Onthaast, ontspan en laat je verwarmen door onze katoenen kruiden buideltjes gevuld met een eeuwenoud Oosters recept van kruiden en essentiële oliën die jouw disbalans weer in balans brengen. In de Ayurveda proberen we de balans van lichaam en geest te herstellen. 
Door de kruiden waarmee wij masseren zullen alle zintuigen worden gestimuleerd om weer terug in balans te komen. Je lichaam kan zich volledig ontspannen omdat we de kruiden bundels verwarmen in pure sesam olie (verwarmend) gemengd met de synergie art reum (pijnstillend stijve spieren) en de welbekende 108 olie van Lakshmi. Je zal merken dat de beleving van de warme kruidenbuidetjes zeer aangenaam is en de werking van de kruiden en de oliën je spieren laten ontspannen. Ook zullen de buideltjes voor een licht exfolierend effect zorgen en de afval stoffen worden afgevoerd. Een hele fijne massage bij lusteloosheid, na een stressvolle periode en/of bij vermoeidheid.

Wil jij jezelf wat meer aandacht geven om in balans te komen of om je stressniveau te verlagen dan kun je denken aan een MADANA:KUUR
Lichaamsmassage duur ongeveer 75min. €114
Kuur 4 x verdeeld over 3 mnd, -10% van het totaal bedrag 

HYDRO:MASSAGE

Een bijzonder verlichtende ervaring voor jouw spieren en zeker ook voor je geest. Met deze massage lig je op een warmwatermatras. Dit zorgt voor een lichtgewicht-ervaring en een compleet andere beleving dan een reguliere massage. Deze massage is voor iedereen ontspannen, maar in het bijzonder voor mensen met pijnlijke spieren en gewrichten.
Tijdens de massage gebruiken wij de LAKSHMI-olie ART REUM. De olie bevat een mix van essentiële oliën van arnica, eucalyptus en rozemarijn. Deze oliën werken samen om pijn in spieren en gewrichten te verminderen doordat ze de weefsels ontspannen en verwarmen. Ook geschikt voor reumatische klachten.

Lichaam, duur ongeveer 60 min. € 79

ABHYANGA:MASSAGE
Traditionele Ayurvedische massage

Ben je vaak ziek en heb je een laag immuniteit? Heb je een slechte lymfe- en bloeddoorstroming? Ervaar je veel stress? Ben je vaak moe en vermoeid? Ervaar je slapeloosheid? Heb je pijnlijke spieren of gewrichten?

Deze massage “Abhyanga” betekent oliemassage en wordt uitgevoerd met Ayurvedische medicinale en warme kruidenolie. Het reduceert stress, geeft meer energie, verbetert de slaap en de weerstand, het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop en draagt bij aan lichaamsbewustwording.

Het bijzondere van een 90 minuten massage/behandeling is dat je tot diepe ontspanning kunt komen en je hersenen dezelfde activiteit hebben als tijdens een diepe (non-REM) slaap, maar dat je toch nog volledig bewust kunt zijn van je omgeving. Net zoals bij Yoga Nidra kun je het beschrijven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

Delta hersengolven worden geproduceerd tijdens diepe ontspanning. Hersengolven met deze Delta frequentie zijn het terrein van je onbewuste, je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en je raakt in een hele ontvankelijke staat. Deze hersengolven zijn het uiteindelijke doel van onze behandelingen.

Duur ongeveer 90 min € 125

SHIRO:DHARA
traditionele ayurvedische behandeling

heb je last van psychische klachten, zit je even niet zo lekker in je vel, ervaar je veel stress, heb je zenuwspanningen of slaap stoornissen.


Shirodhara is een zeer krachtige ayurvedische behandel methode die hierbij ingezet kan worden maar ook voor pure ontspanning is deze behandeling uitermate geschikt. Door de warme ayurvedische kruiden olie die constant op je voorhoofd stroomt. door het ontspannende effect van de stromende olie worden je gedachten gezuiverd, waardoor mental druk wordt verlicht. Je bereikt mentale en geestelijke helderheid. Het vult de weefsels aan van zuurstof, zorgt voor verjonging van je huid, het activeert de circulatie van voedingsstoffen en afval stoffen worden sneller afgevoerd.

Massage & shirodhara ritueel, duur ongeveer 60 min. €72

Shirodhara:kuur 7+1 gratis. Te boeken binnen 6 maanden.
Eerste 4 afspraken elke 2 weken, de laatste 4 afspraken om de 4 weken.
*
kuur mag ook in 2 of 3 termijnen betaald worden

GARHAN:DREN
Seizoen behandeling van april/m september

Garshan Dren is een intensief vochtafdrijvende, ontgiftende en afslankende behandeling gericht op het tegengaan van zachte
cellulite die gekenmerkt wordt door het vasthouden van vocht en de ophoping van afvalstoffen. Door een combinatie van massages en osmotische algenpakkingen wordt de zachte cellulite op een effectieve wijze bestreden.

Tijdens dit ontspannende lichaams ritueel ligt de aandacht bij de benen. We stimuleren het hele lichaam om afval stoffen en vocht af te voeren d.m.v. massagegrepen. We sluiten de behandeling af met de zwedana, de zweettent om zo de werkstoffen beter in te laten trekken en afval stoffen af te voeren.

Grashan Dren is in een enkele behandeling te boeken van ongeveer 70 min. €91