ONTSPANNINGS MASSAGES

Iets waar we te weinig te tijd voor nemen! Al snel neig je naar een reguliere behandeling, Wat natuurlijk ook belangrijk is. Het voelt vertrouwd aan en je weet dat je er blij van wordt. Stap eens uit je comfortzone en laat je verrassen door de beleving van een ontspannende massage.

Massages zijn al zo oud als de mens,

In China werd al ongeveer 2700 jaar voor christus gemasseerd. De Chinezen gebruikten ook andere oefeningen zoals ademhalingsoefeningen en oefeningen voor handen en voeten. De Chinezen gaan uit van 2 evenwichten. Yin, de vrouwelijke meridianen en Yang, de mannelijke meridianen. Door ons lichaam lopen 12 meridianen. Dat zijn symmetrische energiebanen in het lichaam, die van je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen lopen.

Maar ook de Indiërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen masseerden naar hartenlust. De massages werden vooral ingezet om mensen gezond te houden en blessures en vermoeidheid te voorkomen bij sportwedstrijden. Al snel kwam men erachter dat via massages je ook afvalstoffen uit je lichaam kunt verwijderen.

Onze (heel verre) voorouders wisten al lang geleden wat goed voor ons is!

ZWANGERSCHAPS MASSAGE

Het is bijzonder, jouw lichaam die druk bezig is met het ontwikkelen van je baby. Je lichaam veranderd continu, zowel van de buitenkant als van de binnenkant. Het vergt veel energie en daarom is ontspanning zo belangrijk tijdens je zwangerschap. Ontspanning en rust bevordert de groei van je baby.

Bij Sparkling kun je ontspannen op je rug liggen. We geven je een warmwaterkussens wat zich vormt naar jou lichaam. Het kussen verlicht het gewicht dat jij draagt. Tijdens deze massage kiezen we voor een natuurlijke zachte olie die jij goed verdraagt en uiteraard niet schadelijk is voor je baby. Het enige wat jij hoeft te doen is even diep in... en weer uit ademen. Ervaar een heerlijk jouw-moment tijdens de ontspannende massage van je rug en je benen.

€ 46 duur 40 min.

.

BASIS MASSAGE\

Met een natuurlijke warme olie en een door jou gekozen geur pakken we via vloeiende massagegrepen jouw gespannen spieren aan.

Door deze ontspannende basismassage laat je even je dagelijkse drukke leven los. Je kunt ervoor kiezen om je rug te laten masseren. En heb je meer tijd? Dan masseren we ook de achterkant van je benen, of een complete lichaamsmassage. De massage sluiten we af met een reinigende scrub op je rug om zo de afvalstoffen die vrij zijn gekomen tijdens de massage, af te voeren.

 

Rug € 35 duur 30 min.
Rug & Benen € 50 duur 45 min.

HOT STONE

De afwisseling van warme (ongeveer 45 graden celcius) basaltstenen, vulkanische stenen die warmte vasthouden, en de massage, geven jou een direct warm en ontspannende beleving. Jij kiest een geur die bij jou past. De warme olie, de stenen en de vloeiende massagegrepenzorgen voor een goede balans van lichaam en geest.

Je kunt ervoor kiezen om de aandacht bij je rug te houden. We kunnen ook de achterkant van je benen meenemen in de behandeling.

Heb je de tijd en wil je de massage uitbreiden? Dan raad ik je zeker de complete HOT STONE-beleving aan. Van top tot teen pas ik mijn massagetechnieken toe met behulp van de warme basaltstenen. De massage sluiten we af met een scrub en pakking op de rug om zo de afvalstoffen af te voeren die geactiveerd zijn tijdens tijdens de massage. Zo loop jij herboren en volledig ontspannen weer naar buiten.

Rug € 47 duur 40 min.

Rug & benen (achterkant) € 62 duur 55 min.

Lichaam €85 duur 75min.

HYDRO MASSAGE

Een bijzonder verlichtende ervaring voor jouw spieren en zeker ook voor je geest. Met deze massage lig je op een warmwatermatras. Dit zorgt voor een lichtgewicht-ervaring en een compleet andere beleving dan een reguliere massage. Deze massage is voor iedereen ontspannen, maar in het bijzonder voor mensen met pijnlijke spieren en gewrichten.

Tijdens de massage gebruik ik LAKSHMI-olie. De olie bevat een mix van essentiële oliën van arnica, eucalyptus en rozemarijn. Deze oliën werken samen om pijn in spieren en gewrichten te verminderen doordat ze de weefsels ontspannen en verwarmen.

Alleen als een complete lichaamsmassage te boeken.


Lichaam € 71,50, duur 60min.

THALASSO BODY RITUEEL

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en is continu bezig om zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Helaas hebben dode huidcellen de neiging zich op te hopen tijdens dit proces, waardoor je huid er dof of schilferig uit gaat zien. Een bodyscrub gaat dit probleem tegen en verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar zorgt tevens voor een glanzende huid. Na de scrub volgt een body pakking en een korte lichaamsmassage.

€75,00 duur 60 minuten


SHIRODHARA RITUEEL

heb je last van psychische klachten, zit je even niet zo lekker in je vel, ervaar je veel stress, heb je zenuwspanningen of slaap stoornissen.

Shirodhara is een zeer krachtige ayurvedische behandel methode die hierbij ingezet kan worden maar ook voor pure ontspanning is deze behandeling uitermate geschikt. Door de warme ayurvedische kruiden olie die constant op je voorhoofd stroomt. door het ontspannende effect van de stromende olie worden je gedachten gezuiverd, waardoor mental druk wordt verlicht. Je bereikt mentale en geestelijke helderheid. Het vult de weefsels aan van zuurstof, zorgt voor verjonging van je huid, het activeert de circulatie van voedingsstoffen en afval stoffen worden sneller afgevoerd.


Massage & shirodhara ritueel €72 duur 60 min.

DETOX BODY RITUEEL

Een Kleipakking werkt heerlijk ontspannend, het vermindert spierspanning en lichamelijke klachten, het ontgift je lichaam en activeert bovendien je stofwisseling.. Een perfecte behandeling na een periode van stress en vermoeidheid.
Ook is het een magisch recept voor een superzachte en gehydrateerde huid; kruiden, essentiële oliën in mineraalrijke modder, liggend onder een zweetcabine, dat is genieten maar!

Droge scrub + detox pakking met zweettent + korte lichaams massage met warme olie.

€90 duur 75 min.

ABHYANGA MASSAGE

Ben je vaak ziek en heb je een laag immuniteit? Heb je een slechte lymfe- en bloeddoorstroming? Ervaar je veel stress? Ben je vaak moe en vermoeid? Ervaar je slapeloosheid? Heb je pijnlijke spieren of gewrichten?

Deze massage “Abhyanga” betekent oliemassage en wordt uitgevoerd met Ayurvedische medicinale en warme kruidenolie. Het reduceert stress, geeft meer energie, verbetert de slaap en de weerstand, het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop en draagt bij aan lichaamsbewustwording.

Het bijzondere van een 90 minuten massage/behandeling is dat je tot diepe ontspanning kunt komen en je hersenen dezelfde activiteit hebben als tijdens een diepe (non-REM) slaap, maar dat je toch nog volledig bewust kunt zijn van je omgeving. Net zoals bij Yoga Nidra kun je het beschrijven als een ‘bewuste slaap’ of een ‘slapeloze slaap’.

Delta hersengolven worden geproduceerd tijdens diepe ontspanning. Hersengolven met deze Delta frequentie zijn het terrein van je onbewuste, je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en je raakt in een hele ontvankelijke staat. Deze hersengolven zijn het uiteindelijke doel van onze behandelingen.

€ 125,00 duur 90min.